All Collections
Facturi
Operatiuni de facturare
Cum se storneaza partial o factura?
Cum se storneaza partial o factura?
Nicoleta Schifirnet avatar
Written by Nicoleta Schifirnet
Updated over a week ago

Nota: Se aplica in situatia in care factura a fost sau va fi doar partial achitata si se doreste stornarea diferentei, deoarece nu se va mai incasa.  

PASUL 1

Click Facturi, selecteaza factura pe care doresti sa o stornezi si click Vizualizeaza. Verifica daca sunt inregistrate incasari pentru factura respectiva, deoarece acestea trebuie sterse pentru a putea storna factura. 

PASUL 2

Click Actiuni -> Storneaza partial. Se va deschide o noua fereastra in care va trebui sa introduci suma totala, pe care doresti sa o stornezi, cu TVA inclus. 

PASUL 3

Click Salveaza  si confirma suma pe care doresti sa o stornezi. Sistemul va genera o factura de storno cu valoarea totala introdusa.

PASUL 4

Click Actiuni -> Valideaza. Sistemul va marca automat factura de storno ca fiind incasata si va adauga o incasare in cadrul facturii initiale, egala cu valoarea totala a facturii de storno.

PASUL 5

Daca s-a efectuat deja plata diferentei care nu a fost stornata sau dupa ce se efectueaza, trebuie doar adaugata incasarea respectiva in cadrul facturii initiale, iar soldul va fi 0.

Did this answer your question?