Skip to main content
All Collectionse-FacturaTrimiterea facturilor catre SPV
Descarcarea si trimiterea manuala e-Factura in SPV
Descarcarea si trimiterea manuala e-Factura in SPV

Cum poti sa urci manual o singura factura in SPV

George Barcun avatar
Written by George Barcun
Updated over a week ago

Descarcarea facturii electronice

Pentru a descarca XML-ul pentru o singura factura, mergeti in ecranul facturii si selectati Tipareste / eFactura (UBL). XML-ul aferent va fi salvat pe calculatorul local. Aceasta poate fi urcat manual in SPV.

Acceseaza S.P.V de pe anaf.ro. Pentru asta, este posibil sa fie nevoie de certificatul digital (token).

Trimiterea facturii electronice

In SPV, deschide Factura electronica > Trimitere factura.

In partea de jos a paginii, sunt butoanele care permit incarcarea unui fisier XML. Foloseste Choose File si alege fisierul XML cu factura pe care doresti sa o trimiti:

Dupa incarcare, apasa butonul Transmitere XML factura:

Verificarea facturilor trimise

Pentru fiecare fisier trimis vei primi un index de incarcare. Poti folosi acest index pentru a verifica starea trimiterii facturii tale.

Deoarece prelucrarea si validarea facturii nu se fac instant, iti recomandam sa astepti cateva minute inainte de a verifica starea facturii.

In sectiunea Factura electronica > Raspunsuri factura vei gasi facturile pe care le-ai incarcat precum si starea acestora:

In partea de jos a paginii care se deschide, sunt listate facturile pe care le-ai incarcat. Daca certificatul tau digital are acces la mai multe firme, la campul CIF, selecteaza CIF-ul firmei tale.

Apasa Descarca pentru a obtine o arhiva cu doua fisiere: factura in format XML si semnatura digitala a sistemului e-Factura.

Did this answer your question?