Skip to main content
Statusurile si Validarea e-Facturii
George Barcun avatar
Written by George Barcun
Updated over a week ago

Status-uri posibile pentru e-Factura

In curs de trimitere

Apare in momentul in care s-a trimis o factura catre ANAF. Daca o factura este in curs de trimitere inseamna ca inca nu a putut fi incarcata cu succes in SPV.

BINE DE STIUT!

In functie de gradul de incarcare al SPV, o factura poate sta in "In curs de trimitere" mai mult timp. KeyVision incearca periodic transmiterea. In cazul in care nu reuseste sa trimita factura dupa 10 incercari, aceasta va primi status-ul "Eroare trimitere" si va putea fi retrimisa.

In curs de procesare

Factura a fost transmisa cu succes catre SPV si avem un ID unic de incarcare. In continuare se asteapta validarea acesteia.

Procesat cu succes

Factura a fost validata cu succes de catre SPV si procesul se considera incheiat. In KeyVision, factura este blocata total pentru editari ulterioare, iar orice alte modificari sunt necesare se vor putea efectua doar prin stornare si reemitere.

Eroare trimitere

Eroarea de trimitere poate aparea in urmatoarele situatii:

  • CUI-ul propriu nu este configurat corect

  • Nu exista drepturi de incarcare in SPV

  • S-a incercat transmiterea de 10 ori, fara succes

In acest caz, puteti reincerca transmiterea facturii mai tarziu.

BINE DE STIUT!

Cauza cea mai probabila pentru aceasta eroare este infrastructura suprasolicitata a ANAF-ului. Daca obtineti in mod repetat aceasta eroare, incercati transmiterea la alte ore din zi.

Eroare procesare

Factura a fost trimisa cu succes catre ANAF, doar ca nu a fost validata cu succes. De obicei aceasta eroare apare cand datele nu sunt completate corect, ca de exemplu:

  • CUI inexistent sau diferit de cel folosit la autentificarea in SPV

  • Validari ISO 3166-2 pentru judetul furnizorului si alte campuri obligatorii (toate info legate de completarea campurilor ce time de furnizor si client, se gasesc in documentatia facuta de Nicoleta).

Validarea e-Factura

todo

Did this answer your question?