Skip to main content
All CollectionsColectare creante clienti (collection)Configurari necesare
Setarea si actualizarea persoanelor de contact din partea clientilor pentru colectarea creantelor
Setarea si actualizarea persoanelor de contact din partea clientilor pentru colectarea creantelor
Nicoleta Schifirnet avatar
Written by Nicoleta Schifirnet
Updated over a week ago

Notificarile pentru colectarea creantelor se pot transmite doar catre persoanele de contact adaugate in aplicatie (in sectiunea Persoane de contact) pentru fiecare client si exista 2 optiuni pentru selectarea persoanelor catre care ar trebui transmise notificarile pentru colectarea creantelor:

1. Setarea persoanelor de contact in cadrul proiectelor

In cadrul fiecarui proiect, poti seta una sau mai multe persoane de contact din partea clientului, catre care sa se transmita notificarile pentru colectarea creantelor, in campul Contact facturare din sectiunea Informatii generale.

2. Setarea persoanelor de contact in cadrul entitatilor fiscale ale clientilor

In cadrul fiecarei entitati fiscale a unui client, poti seta o persoana de contact catre care sa se transmita notificarile pentru colectarea creantelor, in campul Contact principal din sectiunea Date de contact.

Implicit notificarile pentru colectarea creantelor se transmit catre contactul principal adaugat pentru clientul respectiv. Daca doresti ca notificarile sa se transmita catre persoanele de contact setate pe proiect sau pe entitatea fiscala, actualizarea persoanelor de contact se poate face din cadrul proiectului sau a entitatii fiscale, daca dai click pe Actiuni-> Actualizeaza contacte collection.

Exista optiunea de actualizare a persoanelor de contact si pe fiecare factura, in sectiunea Collection, insa spre deosebire de actualizarea contactelor de pe proiecte si entitati fiscale, care se aplica tuturor facturilor restante, actualizarea efectuata din cadrul facturii se va aplica doar pentru factura respectiva:

Ordinea de preluare a contactelor este urmatoarea: se verifica intai proiectul, daca nu exista contacte de facturare, se verifica entitatea fiscala a clientului, iar daca nu exista contact principal pe entitatea fiscala, se preiau persoanele de contact catre care s-a transmis ultima factura pe email din aplicatie. Daca nu s-a transmis nicio factura pe email din aplicatie, se preia contactul principal setat pe client.

Did this answer your question?